Powerpoint-functies voor dummies

Met deze blog willen we de kracht van PowerPoint verkennen en je enkele van de vele manieren laten zien waarop je het kunt gebruiken.

Over het algemeen zijn er drie soorten contentmakers: marketeers, ontwerpers en ontwikkelaars. Maar vaak moeten ze ook zelf of namens een andere persoon of bedrijf presentaties maken.

PowerPoint is een geweldig hulpmiddel voor deze taken omdat het op veel niveaus geweldige resultaten oplevert – of u nu dia’s ontwerpt voor een evenement of een videogametrailer voor uw klant maakt.

Basisprincipes van PowerPoint die u moet kennen voordat u het gebruikt

PowerPoint is een presentatieprogramma waarmee gebruikers hun ideeën op een creatieve en boeiende manier visueel kunnen communiceren. Het maakt het mogelijk om berichten op verschillende manieren aan een groot publiek te bezorgen, bijvoorbeeld door het gebruik van multimedia en animatie.

U kunt PowerPoint-tutorials vinden op YouTube en andere sites die u leren hoe u PowerPoint effectief kunt gebruiken en hoe u uw presentaties kunt verbeteren met animaties en multimedia.

Er zijn twee soorten dia’s: storyboarddia’s en dia’s met presentatornotities. Bij het werken met storyboard-dia’s moet de spreker alle benodigde informatie in één dia plaatsen die verhalen vertelt of feiten over een onderwerp presenteert.

Diasorteerderweergave

Hiermee kunt u uw dia’s groeperen en indien nodig opnieuw rangschikken – Overzichtsweergave – Hiermee kunt u een overzicht maken van elke dia in de volgorde waarin deze moet worden gepresenteerd – Presentatorweergave – Hiermee kunt u een versie op volledig scherm weergeven van uw dia’s met presentatornotities